sluiten
29 maart '18

Barokke folklore in het Rubensdorp!

Heemmuseum Oevel

In de 18de eeuwse pastorie van Oevel bevindt zich het Historisch Streekmuseum van de Zuiderkempen. Het museum is in het bezit van prachtige staaltjes folklore. Het geef de bezoeker een unieke kijk op de gewoonten die de Kempenaar de afgelopen 100 jaar had. In 2000 werd het museum voor de derde keer plechtig geopend en sindsdien kan je gratis een bezoekje brengen op zondagnamiddag of op afspraak.

Historalia krijgt voor het Rubensdorp verschillende materialen in bruikleen en dat is niet zo evident! De voorwerpen zijn unieke pareltjes die veel aandacht en verzorging vereisen. Ze zullen het Rubensdorp alvast een authentieke look geven! 

lorem ipsum

Kunstatelier B.art Keutgens

Bart Keutgens is een gepassioneerd kunstenaar. Die passie viert hoogtij in zijn eigen kunstatelier. Jaren geleden legde hij zich toe op schildertechnieken van eeuwenoud zoals hout- en marmerimitatie en trompe l’oeil of het gezichtsbedrog. Daarnaast is ook de glaceertechniek hem niet vreemd. Rubens himself paste deze techniek eeuwen geleden ook al toe. Al die decoratieve technieken brengt hij zijn cursisten met veel enthousiasme bij.

Bart is een enorm belangrijke schakel bij de totstandkoming het Rubensdorp. Hij stelt veel van zijn materiaal ter beschikking aan Historalia. Daarnaast helpt hij Jacha met haar zoektocht naar authentieke stukken. Wij willen Bart dan ook bedanken voor zijn bijdrage aan het project!

lorem ipsum

Louis Mertens

Wie verzamelen zegt, zegt Louis Mertens. Louis heeft doorheen de tijd een enorm omvangrijke collectie opgebouwd. Hij voert al vele jaren een zoektocht naar objecten met een historische waarde waar hij zelf enorm veel plezier uit haalt. Hij denkt nog lang niet aan stoppen, integendeel! Zijn verzameling breidt alleen maar uit.

Louis leent zijn materialen vaker uit aan verschillende organisaties. Zo mag ook Historalia van enkele prachtige stukken gebruik maken. Een kegelspel, kruiken en muziekinstrumenten zijn allemaal authentieke voorwerpen die het Rubensdorp verder zullen aankleden.

Kom kijken naar Rubens!

De poorten van het kasteel zijn voor elke voorstelling geopend vanaf 18.00u. Kom op tijd naar het kasteeldomein om het Rubensdorp te ontdekken!