sluiten

Onze spektakels

Wie Historalia zegt, denkt aan adembenemende historische spektakelstukken in openlucht. Aan onvergetelijke musicals in betoverende kastelen. Een greep uit heden en verleden...


Musicalspektakels

Rubens

Het nieuwste muziekspektakel van Historalia gaat in première op 17 augustus 2018. Rubens is een historische musical op maat van het barokjaar 2018. 

Regisseur Luc Stevens neemt je mee naar het Antwerpen van de vroege 17de eeuw en dompelt je onder in de wereld van een van Vlaanderens meest veelzijdige en spraakmakende historische figuren: Peter Paul Rubens.

"Het wordt nog grootser, nog spectaculairder en vooral visueel nog indrukwekkender dan de vorige edities."
naar de website

Kerstmagie

December, The Most Wonderful Time of the Year, zeker in een écht kasteel! Op vier verschillende kastelen in Vlaanderen word je ondergedompeld in een magische kerstsfeer. Wie deelneemt aan een kerstwandeling doorheen het kasteel komt gedurende een uurtje in een unieke wereld terecht. Een prachtig en sfeervol event voor jong en oud. 

naar de website

Albert 1

Het verhaal van het musicalspektakel Albert 1 begint in 1909, met een feestelijke openingsscène. Albert en Elisabeth zijn dan een prinsenpaar. Aan hun onbekommerd leven zal echter snel een einde komen, want Leopold II sterft en Albert moet hem opvolgen. Kasteel de Merode Westerlo Augustus 2016. 30.000, toeschouwers.

"Hoewel het verhaal geromantiseerd is, blijven de verhaallijnen wel trouw aan de geschiedenis. Het is zeker geen strikt autobiografische vertelling, maar de musical Albert 1 geeft een duidelijk beeld van hoe de koning ons land door de Eerste Wereldoorlog loodste."

Marie-Antoinette

Een wervelend spektakel met schitterende choregrafieën en weelderige kostuums. Gebracht door een live orkest, een topcast uit de Vlaamse musicalwereld en 200 dansers en acteurs. Een combinatie van prachtige liederen, water, licht en vuur tegen de achtergrond van het authenthieke middeleeuwse kasteel van prins de Merode. Augustus 2014. Kasteel de Merode Westerlo. 22.000, toeschouwers.