Musicalspektakel 1830

Zin om mee te doen?
Schrijf je in voor de audities

Het ontstaan van België komt tot leven

Historalia Productions presenteert volgend jaar haar vierde musicalspektakel '1830'. We vertrekken vanuit de wortels van onze nationale geschiedenis en brengen op een onvergetelijke manier hulde aan de geboorte van het Koninkrijk België. Het kasteel de Merode en het omliggende domein vormen het kader voor deze unieke theaterervaring. De voorstelling zal vol staan met spectaculaire en levensechte scènes. We benaderen de opkomst van België vanuit twee perspectieven: het Belgische en het Nederlandse. Als publiek ervaar je beide visies vanaf een andere locatie op het domein. Je verhuist letterlijk van het ene theater naar het andere en komt uiteindelijk samen voor een spectaculair einde tijdens de apotheose in openlucht. In de twee tenten is telkens plaats voor ongeveer 720 toeschouwers.

In totaal verwelkomde Historalia meer dan 80.000 toeschouwers tijdens de vorige shows. Voor de vierde keer is de regie in handen van Luc Stevens en de muzikale omkadering is opnieuw het domein van Sam Gevers. Florian Boutonnier zal na zijn prachtige choreografieën tijdens Rubens ook 1830 tot leven brengen. 

Spektakelmusical ‘1830’: warm verhaal over Belgische Revolutie, dicht bij publiek

Gazet van Antwerpen
Lees meer

Spektakelmusical 1830 eert Frédéric de Merode

de Standaard
Lees meer

‘1830’, musical over Belgische revolutie komt naar Kasteel de Merode: “Verhaal van de kleine man combineren met spektakel”

Het Laatste Nieuws
Lees meer