Cast & Medewerkers

Om het levensverhaal van een van Vlaanderens beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars te vertellen, heb je natuurlijk meer nodig dan een schitterende hoofdacteur alleen. Vanaf nu zal je kennis kunnen maken met de tientallen enthousiaste acteurs, creatieve geesten en vakkundige medewerkers die van Rubens een zinderend totaalspektakel maken. 

Hoofdcast

Productie

Producent

Simon de Merode

Simon studeerde af aan het Vesalius College, een Amerikaans College van de Vrije Universiteit Brussel. Hij behaalde een BA in Business Economics. Na een paar jaren als Junior Global Brand Manager van Leffe & Hoegaarden bij AB InBev in Leuven, heeft Simon de verantwoordelijkheid voor het Kasteeldomein in Westerlo op zich genomen. Hij is nu onder andere Gedelegeerd bestuurder van de VZW Vrienden van het Kasteel van Westerlo en producent van Historalia Productions.

Meer lezen

Productie coördinator

Sofie Vervloet

Sofie studeerde communicatie - Public Relations aan de Plantijnhogeschool Antwerpen. Na bijkomende studies in de VS en Frankrijk, belandde ze bij OPENDOEK - Amateurtheater Vlaanderen, waar ze haar liefde voor theater ook vanuit organisatorisch oogpunt leerde ontwikkelen. Momenteel werkt ze als adjuct voor de familie de Merode in Westerlo en zet ze haar schouders mee onder de creaties van Historalia Productions. 

Meer lezen

Regie & Script

Luc Stevens

Luc Stevens (Turnhout, 10 mei 1962) is een Vlaams regisseur en scenarist. Hij is actief als regisseur van concerten, theater, muziektheater, musicals en massaspektakels. Luc streeft steeds naar  kwalitatief hoogstaande zelf gecreëerde producties gecombineerd met een fantastisch samenhorigheidsgevoel.

De samenwerking tussen kasteelheer Simon de Merode en Luc Stevens was meteen een schot in de roos tijdens De Merodes (2012, met o.a.Sasha Rosen, Ildico Van Dijck en Anneke Luyten). Daarna gingen beide partijen een langdurige samenwerking aan waar de jaarlijkse Kerstmagie's, Marie Antoinette en Albert 1 het resultaat van werden. Ook voor Rubens slaan beiden de handen in elkaar. 

Momenteel is Luc Stevens zaakvoerder en artistiek leider van Luc Stevens Producties en Luccreatief BVBA.

Meer lezen

Set & Costume designer

Marnik Baert

Scenograaf Marnik Baert is al 35 jaar actief in de branche. Hij verzorgde al voor tal van grote producties, waaronder Peter Pan, Camelot, Annie en Alladin, het decor en de kostuums. “Het decor voor Albert I is toch wel een van de grootste decors die ik al in de open lucht gebouwd heb”, vertelt hij. “Het is echt spectaculair om zo’n decor neer te zetten op het water.” Dit jaar wil hij voor Rubens nog een stap verder gaan...

Meer lezen

Componist

Sam Gevers

Muziek is voor Sam altijd meer geweest dan een passionele hobby. Aan het Conservatorium van Antwerpen studeerde hij met grote onderscheiding af als slagwerker en dirigent. 


Meer lezen

Libretto schrijver

Glenn Desmedt

De Leuvense tenor Glenn Desmedt voltooide in 2004 zijn studies Wijsbegeerte aan de VUB, waar hij nadien ook cultuurwetenschappen studeerde. Vanaf 2001 studeerde hij zang bij Leona Soetaert, die zelf jarenlang als lyrische sopraan aan de Antwerpse Opera verbonden was, van 2007 tot 2010 volgde hij lessen bij de Nederlandse zangpedagoge Mya Besselinck aan het conservatorium te Maastricht en nadien bij Lubov Stuchevskaya(Koninklijk Conservatorium Antwerpen).

Meer lezen

Choreograaf

Florian Boutonnier

Florian studeerde af als balletdanser aan het Conservatoire National Superieur Musique et Danse te Lyon (Frankrijk), danste een aantal jaren in balletgezelschappen klassieke en moderne choreografieën van o.a. Noureev, Balanchine, Malandain, Preljocaj, Wheeldon en Bagouet. Na tournées over de ganse wereld koos hij voor musical (Romeo & Julia, Beauty and the Beast…) en streek hij neer als docent aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. 


Meer lezen