Cast & Medewerkers

Om het levensverhaal van een van Vlaanderens beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars te vertellen, heb je natuurlijk meer nodig dan een schitterende hoofdacteur alleen. We laten je kennis kunnen maken met de tientallen enthousiaste acteurs, creatieve geesten en vakkundige medewerkers die van Rubens een zinderend totaalspektakel maken. 

Hoofdcast

Productie

Producent

Simon de Merode

Simon studeerde af aan het Vesalius College, een Amerikaans College van de Vrije Universiteit Brussel. Hij behaalde een BA in Business Economics. Na een paar jaren als Junior Global Brand Manager van Leffe & Hoegaarden bij AB InBev in Leuven, heeft Simon de verantwoordelijkheid voor het Kasteeldomein in Westerlo op zich genomen. Hij is nu onder andere Gedelegeerd bestuurder van de VZW Vrienden van het Kasteel van Westerlo en producent van Historalia Productions.

Meer lezen

Productie coördinator

Sofie Vervloet

Sofie studeerde Communicatie - Public Relations aan de Plantijnhogeschool Antwerpen. Na bijkomende studies in de VS en Frankrijk, belandde ze bij OPENDOEK - Amateurtheater Vlaanderen, waar ze haar liefde voor theater ook vanuit organisatorisch oogpunt leerde ontwikkelen. Momenteel werkt ze als adjunct voor de familie de Merode in Westerlo en zet ze haar schouders mee onder de creaties van Historalia Productions. 

Meer lezen

Regie & Script

Luc Stevens

Luc Stevens (Turnhout, 10 mei 1962)
Hij is actief als regisseur van concerten, theater, muziektheater, musicals en massaspektakels. Luc streeft steeds naar kwalitatief hoogstaande zelf gecreëerde producties gecombineerd met een fantastisch samenhorigheidsgevoel.

Meer lezen

Set & Costume designer

Marnik Baert

Scenograaf Marnik Baert is al 35 jaar actief in de branche. Hij verzorgde al voor tal van grote producties, waaronder "Peter Pan", "Camelot", "Annie" en "Aladdin", het decor en de kostuums.

“Het decor voor Albert I is toch wel een van de grootste decors die ik al in de open lucht gebouwd heb”, vertelt hij. “Het is echt spectaculair om zo’n decor neer te zetten op het water.” Dit jaar wil hij voor "Rubens" nog een stap verder gaan ...

Meer lezen

Componist

Sam Gevers

Muziek is voor Sam altijd meer geweest dan een passionele hobby. Aan het Conservatorium van Antwerpen studeerde hij met grote onderscheiding af als slagwerker en dirigent. 


Meer lezen

Librettist

Glenn Desmedt

De Leuvense tenor Glenn Desmedt voltooide in 2004 zijn studies Wijsbegeerte aan de VUB, waar hij nadien ook cultuurwetenschappen studeerde. Vanaf 2001 studeerde hij zang bij Leona Soetaert, die zelf jarenlang als lyrische sopraan aan de Antwerpse Opera verbonden was, van 2007 tot 2010 volgde hij lessen bij de Nederlandse zangpedagoge Mya Besselinck aan het conservatorium te Maastricht en nadien bij Lubov Stuchevskaya (Koninklijk Conservatorium Antwerpen).

Meer lezen

Choreograaf

Florian Boutonnier

Florian Boutonnier is afgestudeerd als balletdanser aan het Conservatoire National Superieur Musique et Danse te Lyon (Frankrijk). Hij danste een aantal jaren in dansgezelschappen klassiek en modern repertoire van o.a. Noureev, Balanchine, Wheeldon, Malandain en Preljocaj.

Later is hij de weg van Musicaltheater opgegaan in België en Nederland met producties zoals "Romeo en Julia", "Beauty and the Beast", de "Efteling sprookjesshow". Sinds 2007 is hij werkzaam bij de Fontys Hogescholen voor de Kunsten te Tilburg, als hoofdvakdocent en danscoördinator van de afdeling Musicaltheater. Florian heeft al voor een tientallen choreografieën gezorgd waaronder voor de musicals “How to succeed in business without really trying”, “Spring Awakening” (FHK) en “Ridders van de ronde keukentafel” (Mark Tijsmans/Deep Bridge).


Meer lezen