PRAKTISCHE GEGEVENS VOOR EEN ZORGELOZE HISTORALIA AVOND IN WESTERLO

De voorstelling van Rubens begint stipt om 20.45u. Na 50 minuten is er een pauze van ongeveer 30 minuten. Daarna volgt het tweede deel van ongeveer een uur. Bij het opstellen van de tribunes wordt gestreefd naar een optimaal zicht op het spektakel vanaf zo veel mogelijk plaatsen. Hierdoor is het zicht vanaf de zijtribunes even goed als het zicht vanaf de middentribunes. Eveneens is de tribune volledig overdekt zodat we niet afhankelijk zijn van eventueel mindere weersomstandigheden.

Parking

Er zijn verschillende parkings in het centrum van Westerlo. Allen op wandelafstand van het kasteelpark. Op die plaatsen mag je onbeperkt en gratis parkeren.

Parking 1: Hoveniersstraat

Parking 2: De Busserstraat

Parking 3: Denis Voetsstraat

Parking 4: De Krekke

Hou rekening met grotere drukte dan normaal en voorzie voldoende tijd voor het parkeren en de ticketbalie. Om de drukte te spreiden zullen de deuren reeds om 18.00u open gaan. 

Deuren open voor een hapje en drankje

Vanaf 18.00u gaan de deuren van het kasteelpark open. Vanaf dan ben je welkom in de wereld van Rubens. Via een interactief Rubensdorp kom je terecht in de prachtig ingerichte Foyertent. Geniet er van een frisse pint, een straffe koffie of de lekkerste hapjes. De foodtrucks behoren tot de top van de Belgische gastronomie op wieltjes. Ze serveren lekkere frietjes, hamburgers, oesters,... Het proeven meer dan waard!

Extra culinaire beleving in het restaurant

Om je beleving nog unieker te maken kun je ook gebruik maken van het restaurant met zicht op het kasteel waar je voor €36 / pers. een drie-gangen menu krijgt. 

Reserveer je restaurant voucher

Backstage tour

Met een backstage pass geniet je van een kijkje achter de schermen (podium, acteurs,...) en van een uniek begeleid bezoek aan de backstage in het kasteel. De tours starten tussen 19.00u en 20.00u (laatste tour vertrekt om 19.40u). Je kunt een tour bestellen voor €12 / pers.

Reserveer je backstage tour

Ontdek meer van Westerlo

Het loont zeker de moeite om niet alleen voor de voorstelling van Rubens naar Westerlo te komen. Neem een dagje vrij en ontdek Westerlo, toeristische trekpleister in het Zuiden van de provincie Antwerpen en de kern van het Merodegebied. Dankzij de aanwezigheid van de familie de Merode en de paters Norbertijnen is Westerlo één van de mooiste gemeentes van Vlaanderen met prachtige natuur, drie kastelen, een authentieke molensite en de abdij van Tongerlo met een replica van da Vinci’s Laatste Avondmaal. Maak een wandeling of fietstocht langs deze mooie plekjes, geniet van een streekbiertje op een gezellig terras en het wordt vanzelf duidelijk waarom Westerlo de Parel van de Kempen is.

Geen zin om na de voorstelling van Rubens naar huis te rijden? Reserveer een bed in een van onze hotels of B&B’s.

Meer info