sluiten
02 augustus '19

Wie is wie: choreograaf Florian Boutonnier

We kennen jou als choreograaf van het vorige spektakel 'Rubens', maar wat wordt jouw rol tijdens '1830'?

Dat klopt, tijdens ons Rubens-avontuur in 2018 heb ik producent prins Simon De Merode, regisseur Luc Stevens en componist/muzikale leider Sam Gevers voor het eerst als collega's leren kennen. Zelf ben ik docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tussen onze school en Historalia is al heel snel een fijne en creatieve samenwerking ontstaan. 

Samen met mijn collega's Linda Lepomme, Leen Cogghe en het creatieve team achter Historalia hebben we enkele van onze studenten uitgekozen die deel uit mochten maken van Rubens. Ik ben dus ontzettend blij dat wij weer samen aan de slag mogen voor het musicalspektakel 1830.

Voor deze show zal ik opnieuw de choreografie voorzien, maar een groot verschil voor mij is dat ik dit keer vanaf het begin bij het creatieproces betrokken ben. Dat betekent meer tijd om mee na te denken over alle creatieve aspecten van de voorstelling. 

Waar ben je momenteel mee bezig?

Het is nu nog te vroeg om choreografieën uit te werken, want we moeten eerst verder met het script en de muziek, maar ik heb zeker al ideeën voor de verschillende dansstijlen die aan bod zullen komen. Wij hebben al een eerste plan gemaakt over waar choreografieën noodzakelijk zijn en in welke scènes ze een toegevoegde waarde zouden kunnen hebben.

Voor de choreografie sprak het nieuwe concept van Luc en prins Simon me meteen aan en de eerste demoversies van de muzikale ideeën van Sam klinken alvast zeer inspirerend en modern. 

Wat is de volgende stap in het productieproces?

Bij elke productievergadering worden scènes besproken en kijken we hoe we de beste cohesie kunnen vinden tussen regie, muziek, choreografie, vormgeving, etc… Wij zitten dus momenteel in de “brainstorm” fase… '1830' wordt spannend en uitdagend, want we denken lekker 'out of the box'. Op die manier samen een voorstelling creëren, is het mooiste dat er bestaat!

aan het woord

"1830 wordt spannend en uitdagend, want we denken lekker 'out of the box'. Op die manier samen een voorstelling creëren, is het mooiste dat er bestaat!"

Florian Boutonnier

Naar welk profiel ga je op zoek tijdens de audities?

Tijdens de audities werken we in drie categorieën: A, B & C. De categorie waarin de dansers zich mogen aanbieden is categorie A. Zij moeten minstens 15 jaar oud zijn. De gekozen auditanten worden lid van ons ensemble. Enkelen van hen zullen ook een kleine rol toebedeeld krijgen. Van deze mensen wordt dan ook verwacht dat ze dans-, maar zeker ook zang en acteer-ervaring hebben. 

Categorie B is de categorie voor de mannelijke figuranten boven de 16 jaar en in categorie C gaan we op zoek naar jongens en meisjes tussen 10 & 13 jaar die voor de kinderhoofdrol gaan.

Je kan je nog inschrijven voor de audities vóór 25 augustus 2019 via het inschrijfformulier op 1830.be.

Zin om deel uit te maken van de cast van 1830?

Neem deel aan de audities! Inschrijven kan tot 25 augustus 2019.
Schrijf je in

Mis het musicalspektakel 1830 niet!

Bestel je tickets en verzeker jezelf van de beste plaatsen.
Tickets