Cast & Medewerkers

Om het levensverhaal van een van Vlaanderens beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars te vertellen, heb je natuurlijk meer nodig dan een schitterende hoofdacteur alleen. We laten je kennis kunnen maken met de tientallen enthousiaste acteurs, creatieve geesten en vakkundige medewerkers die van Rubens een zinderend totaalspektakel maken. 

Hoofdcast

Productie

Producent

Simon de Merode

Simon studeerde af aan het Vesalius College, een Amerikaans College van de Vrije Universiteit Brussel. Hij behaalde een BA in Business Economics. Na een paar jaren als Junior Global Brand Manager van Leffe & Hoegaarden bij AB InBev in Leuven, heeft Simon de verantwoordelijkheid voor het Kasteeldomein in Westerlo op zich genomen. Hij is nu onder andere Gedelegeerd bestuurder van de VZW Vrienden van het Kasteel van Westerlo en producent van Historalia Productions.

Meer lezen

Productie coördinator

Sofie Vervloet

Sofie studeerde Communicatie - Public Relations aan de Plantijnhogeschool Antwerpen. Na bijkomende studies in de VS en Frankrijk, belandde ze bij OPENDOEK - Amateurtheater Vlaanderen, waar ze haar liefde voor theater ook vanuit organisatorisch oogpunt leerde ontwikkelen. Momenteel werkt ze als adjunct voor de familie de Merode in Westerlo en zet ze haar schouders mee onder de creaties van Historalia Productions. 

Meer lezen

Junior productie-assistent

Sophie Brands

Na haar opleidingen kunstwetenschappen en culturele studies aan de KU Leuven en door een sterke affiniteit met musical kwam Sophie in het vaarwater van Historalia terecht. Ze is binnen de organisatie mede verantwoordelijk voor de organisatie en communicatie. 

Meer lezen

Regie & Script

Luc Stevens

Luc Stevens is actief als regisseur van concerten, theater, muziektheater, musicals en massaspektakels. Hij streeft steeds naar kwalitatief hoogstaande zelf gecreëerde producties gecombineerd met een fantastisch samenhorigheidsgevoel.

Meer lezen

Set & Costume designer

Marnik Baert

Scenograaf Marnik Baert is al 35 jaar actief in de branche. Hij verzorgde al voor tal van grote producties, waaronder Peter Pan, Camelot, Annie en Aladdin, het decor en de kostuums.

Meer lezen

Componist en orkestleider

Sam Gevers

Muziek is voor Sam altijd meer geweest dan een passionele hobby. Aan het Conservatorium van Antwerpen studeerde hij met grote onderscheiding af als slagwerker en dirigent. Hij belandde als freelance slagwerker in deFilharmonie, het Nationaal Orkest van België en de Night of the Proms/Il Novecento.


Meer lezen

Librettist

Glenn Desmedt

De Leuvense tenor Glenn Desmedt voltooide in 2004 zijn studies Wijsbegeerte aan de VUB, waar hij nadien ook cultuurwetenschappen studeerde. Vanaf 2001 studeerde hij zang bij Leona Soetaert, die zelf jarenlang als lyrische sopraan aan de Antwerpse Opera verbonden was, van 2007 tot 2010 volgde hij lessen bij de Nederlandse zangpedagoge Mya Besselinck aan het conservatorium te Maastricht en nadien bij Lubov Stuchevskaya (Koninklijk Conservatorium Antwerpen).Meer lezen

Choreograaf

Florian Boutonnier

Florian Boutonnier is afgestudeerd als balletdanser aan het Conservatoire National Superieur Musique et Danse te Lyon (Frankrijk). Hij danste een aantal jaren in dansgezelschappen klassiek en modern repertoire van o.a. Noureev, Balanchine, Wheeldon, Malandain en Preljocaj.

Meer lezen