sluiten

Historische musicals in een unieke setting

Met de musicalspektakels van Historalia willen we onze roemrijke Westerse geschiedenis in al haar glorie laten herrijzen. Onze spektakelrijke musicals krijgen het prachtige Kasteel de Merode in Westerlo als decor waar ze de interessantste historische personages weer tot leven brengen. De voorstellingen van Kerstmagie vinden plaats in verschillende betoverende kastelen over heel Vlaanderen (Westerlo, Laarne, Sint-Truiden, Vlamertinge, Hingene en Wijnendale). 


Een adellijke setting

De historische musicals van Historalia vinden plaats rond het prachtige Kasteel de Merode in Westerlo. Die magische toets maakt de historische beleving nog onvergetelijker. Het kasteel de Westerlo kwam in de vijftiende eeuw in het bezit van de adellijke familie de Merode en wordt vandaag de dag bewoond door prins Simon de Merode. De prins en zijn familie zijn de initiatiefnemers achter Historalia. Niet alleen werken zij met veel passie aan de restauratie en de uitstraling van het kasteel, zij treden ook op als mecenas voor heel wat artistieke producties. Zo willen zij ons historische en unieke artistieke erfgoed bekend maken bij een breed publiek.

Originele producties van Kempense makelij

Elke Historalia-productie start op een wit blad. Geen Disney-herwerkingen of Broadway-adaptaties. Elke nieuwe voorstelling is geworteld in de Kempense grond en daar zijn we best trots op. Onze creatievelingen schrijven telkens een nagelnieuw script. De muziek wordt speciaal voor onze opvoeringen gecomponeerd en ook de bijbehorende choreografieën worden op maat van onze voorstellingen uitgetekend. Een grote uitdaging voor de honderden medewerkers voor en achter de scène, maar het maakt de beleving voor het publiek nog unieker en intenser.


aan het woord

"De locatie is overweldigend. De troeven van het kasteel worden optimaal uitgespeeld. Dat maakt het tot een unieke ervaring. Voor het publiek en de acteurs."

De Redactie

aan het woord

"Aan de musicals van Historalia werken heel veel mensen samen, zowel professionele mensen als liefhebbers. Dat zorgt ervoor dat Historalia een enorme warmte uitstraalt. En die warmte maakt indruk op een groot deel van de toeschouwers."

Componist Sam Gevers