Musicalspektakel 1830

In de zomer van 2020 op het Kasteeldomein de Merode in Westerlo
Tickets

Het ontstaan van België komt tot leven

Historalia Productions presenteert in de zomer van 2020 haar vierde musicalspektakel '1830'. We vertrekken vanuit de wortels van onze nationale geschiedenis en brengen op een onvergetelijke manier hulde aan de geboorte van het Koninkrijk België. Het kasteel de Merode en het omliggende domein vormen het kader voor deze unieke theaterervaring. De voorstelling zal bol staan met spectaculaire en levensechte scènes. We benaderen de opkomst van België vanuit twee perspectieven: het Belgische en het Hollandse. Als publiek ervaar je beide visies vanaf een andere locatie op het domein. Je verplaatst je letterlijk van het ene theater naar het andere waar telkens plaats is voor 720 toeschouwers. Uiteindelijk komen beide groepen samen op de derde locatie voor een spectaculaire apotheose in openlucht.

Michiel De Meyer, Leendert De Vis & Liesbeth Roose zullen de personages in het meeslepende verhaal van Luc Stevens tot leven brengen. Zij worden vergezeld door niemand minder dan Nele Goossens & Lucas Van den Eynde.

In totaal verwelkomde Historalia meer dan 80.000 toeschouwers tijdens de vorige shows. Voor de vierde keer is de regie in handen van Luc Stevens en de muzikale omkadering is opnieuw het domein van Sam Gevers. Hij tovert voor deze productie een frisse pop- en R&B sound uit zijn hoed. Florian Boutonnier zal na zijn prachtige choreografieën tijdens Rubens ook 1830 tot leven brengen met een fantastisch dansensemble.

‘1830’, musical over Belgische revolutie komt naar Kasteel de Merode: “Verhaal van de kleine man combineren met spektakel”

Het Laatste Nieuws
Lees meer